Geen eetlust misselijk


Maagpijn is vaak het gevolg van een ontsteking van het slijmvlies van de maag of de twaalfvingerige darm. Als er zure maaginhoud met de ontsteking in contact komt, geeft dit pijn. Als de ontsteking niet behandeld wordt, kan er uiteindelijk een zweer in de maag of de twaalfvingerige darm ontstaan. Hebt je je eet- en leefgewoonten aangepast, gebruikt je al twee weken een middel tegen maagklachten en zijn je klachten in die periode niet verminderd, neem dan weer contact op met uw huisarts frizo. Geplaatst: 13:08 hey socrates, bedankt voor je antwoord. Op dit moment neem ik per dag 80 (!) mg pantoprazol.

4 maanden geen biertje (o.i.d) meer gedronken, geen koffie, eet drie uur voor het slapen gaan niets meer, ik rook niet. Noem het maar. Wat kan dit zijn? Ik kan me niet voorstellen dat ik door reflux (of gastritis) me zo beroerd voel. In de familie komen maag/darm kwalen niet echt voor. Mijn vader heeft wel eens last van maagzuur, en mijn oom heeft de ziekte van Crohn maar thats. Verder: ik ben nu 22 jaar (dit moet de 'prime of my life' zijn. Socrates, geplaatst: 8:45, de naam "maagklachten" klopt niet altijd. De klachten kunnen zich namelijk ook voordoen in de slokdarm of de twaalfvingerige darm.

Maar ook dit hielp niet tegen mijn klachten. Nu ben ik overgestapt op omeprazol, en dit werkte in het begin wel. Ik had ongeveer 2 weken geen klachten, maar een maand geleden is het toch weer terug gekomen. Ik blijf nu wel de Omeprazol innemen (40 mg per dag). Gister heb ik een gastroscopie ondergaan, en dit was verreweg de ergste ervaring die ik ooit heb gehad. Na 30 seconden ging het dan ook niet meer en heb ik (totaal in paniek) de slang eruit getrokken. De arts was gekomen tot aan de slokdarm, en vertelde mij dat alles er tot dusverre goed uitzag. Ik weet me nu echt geen raad meer. Ik kan totaal niet meer functioneren (aangezien ik continu misselijk ben waardoor ik ook tijdelijk gestopt ben met mijn studie. Ik voel me niet ziek genoeg om de hele dag in bed cafeïnevrije te blijven maar ik kan eigenlijk ook niets doen.

Misselijk, geen eetlust en afvallen - medisch Forum


Registreer, informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, inloggen. Index interne ziekten infectieziekten misselijk, geen eetlust en afvallen, auteur, onderwerp: Misselijk, geen eetlust en afvallen frizo. Geplaatst: afslanken 11:36, hallo allemaal, ongeveer 4 maanden loop ik met verscheidene klachten. Ik ben misselijk, heb geen eetlust en val best wel af (10 kg in de laatste 4 maanden). 3 maanden geleden zijn er foto's van mijn maag gemaakt, en daaruit bleek dat ik reflux had. De dokter heeft me vervolgens pantoprazol voorgeschreven (eerst 20 mg, daarna 40 mg per dag). Dit open had voor mij niet het gewenste effect, waardoor ik weer terug naar de dokter ben gegaan. Dit keer kreeg ik van hem Ranitidine (net voor het slapen gaan 1 bruistablet).

alles over gezondheid binnen handbereik


Bij ongewild kinderloosheid kan de bepaling van fsh (vervroegd in de overgang) en progesteron (innestelen van bevruchte eicel blijft uit) zinvol zijn. Gewichtsproblemen (ga terug door hierop te klikken). Ondanks dat er meestal geen afwijking in de schildklierhormonen worden gevonden, is anamnestisch een beeld van een onderfunctie van de schildklier heel normaal. De toename van het gewicht zit echter eerder in een autonomie van de schildklier of een hyperinsulinisme. Bij overgewicht dient men insuline (nuchter) te bepalen. Suikerproblemen (ga terug door hierop te klikken). Alhoewel het klachtenbeeld lijkt te wijzen op een sterk wisselende (reactieve ) of lage bloedsuikerspiegel, blijkt uit onderzoek dat ook regelmatige een te hoge bloedsuikerspiegel wordt gevonden.

Het geringe bloedverlies kan een aanwijzing zijn voor bloedarmoede. Een storing in de hormonale regeling haar kan juist zorgen voor een versterkt koop bloedverlies. Vaak gaat dit samen met hoofdpijn vlak voor of tijdens de menstruatie. Dystress kan blaasontstekingen of steeds terugkerende vaginale schimmelinfecties veroorzaken. Bij veel klachten wordt de bepaling van testosteron, oestrogeen, adrenaline en progesteron aanbevolen. Prolactine kan bepaalt worden om een beeld te krijgen van dystress.

Indien het al voor de zwangerschap aanwezig was, zal de kans op depressiviteit na de zwangerschap groter zijn, evenals langdurig afscheiding van de tepels. Zwangerschap (ga terug door hierop te klikken). Langdurige misselijkheid kan een kenmerk zijn van hpu. Afhankelijk van de soort afwijking in de hormonale regulatie voelt u zich fitter of juist zieker tijdens de zwangerschap. De baby's worden vaak te vroeg geboren. De kinderen zijn vaak of voornamelijk meisjes of in combinatie met een man met een afwijkend histamine-gehalte voornamelijk mannen. Bij een verlaagd progesteron zal een zwangerschap niet gemakkelijk tot stand komen.

Mogelijke oorzaken van gebrek aan eetlust


Vaginale infecties van Candida komen daardoor veel voor (zie: Menstruatieklachten). De reacties op steenvruchten. Zijn geen allergische reacties, maar pseudo-allergische reacties. Hpu-patiënten hebben een slechte eiwit- en zetmeelvertering. Mede daardoor komen er veel allergieën voor. Bij veel allergische verschijnselen is het zinvol totaal-IgE te laten bepalen om gewone allergie uit te kunnen sluiten.

Is totaal-IgE niet verhoogd, dan kan een IgG4-allergie onderzoek (voedsel/schimmel) zinvol zijn. Bij chronische kno-klachten wordt een alfa-1-antitrypsine bepaling aangeraden. Histamine-bepaling (ga terug door hierop te klikken). Vermoeidheid, huidklachten, jeuk, koude handen en voeten en overtollige haargroei zijn verschijnselen van een verlaagde histamine. De overige kenmerken hebben hier ook mee te maken. Jeuk kan echter ook door een verhoogd histamine-gehalte worden veroorzaakt. In deze categorie worden meestal vrij veel kenmerken (vijf of meer) gescoord. Menstruatieklachten (ga terug door hierop te klikken). Het uitblijven van de menstruatie of weinig bloedverlies tijdens de menstruatie zijn typische hpu-verschijnselen.

Geen eetlust, misselijk, duizelig, buikpijn en vermoeid

Zonneallergie komt in het voorjaar veel voor. In deze categorie worden over het algemeen vrij veel (vijf of meer) kenmerken gescoord. Allergieën (ga terug door hierop te klikken). Door het dystress-syndroom met uiteindelijk een verminderde productie van beschermende IgA-antistoffen, komt allergie betrekkelijk veel voor, ook zonder dat er sprake is van atopie (dit wil zeggen dat men een verhoogde productie van IgE-antistoffen heeft). Typische verschijnselen zijn hooikoorts in de fruit zomermaanden, meestal zonder dat er IgE-specifieke reacties aantoonbaar zijn. Deze reacties treft men ook aan voor de huisstofmijt in het begin van het stookseizoen, en bij pilgebruik voor sperma. Door de beperkte productie van beschermende antistoffen van het type a, zal een relatief groot deel verloren gaan aan het neutraliseren van sperma in de vagina. Hierdoor zullen eerder elders tekorten optreden.

Misselijk, geen eetlust en afvallen - medisch Forum

Andere kenmerken worden hier genoemd, zoals knieklachten (voornamelijk links bekkeninstabiliteit, hernia, slappe verhoogde speling op de gewrichten (kaken) en lenigheid. Deze typisch kenmerken geven aan dat mogelijk sprake is van hpu. Zonlichtgevoeligheid (ga terug door hierop te klikken). De hpu-patiënt is lichtgevoelig, pijngevoelig en geluidgevoelig. Dit varieert in mate. Het gezicht is bleek, de rest van de huid wordt goudbruin. Naarmate men ouder wordt, neemt het vermogen om bruin te worden sterk.

Alhoewel in het bloed weinig afwijkingen in het cortisol worden gemeten, worden deze afwijkingen wel aangetoond in een bijnierspeekseltest waarbij over de dag de productie van cortisol wordt gevolgd. Meestal betreft het een verschuiving van de productiepiek naar de ochtend. Karakter (ga terug door hierop te klikken). De in de vragenlijst genoemde kenmerken zijn typisch voor een hpu-patiënt, zoals perfectionisme, het vermogen om kleuren goed op elkaar te kunnen afstemmen en ongeduld. Toch behoeven niet alle kenmerken aanwezig te zijn. De hpu-patiënt heeft een zeer sterk doorzettingsvermogen, maar door impulsief gedrag begint zij vrouw nogal eens aan cursussen die zij niet afmaakt. Meestal wordt een groot aantal (zes of meer) van deze kenmerken gescoord. Gewrichtsproblemen (ga terug door hierop te klikken). Problemen met optrekken aan de ringen of klimmen in een touw wijzen op een verminderde spieropbouw van de armen, wat typisch is voor hpu.

Misselijk en moe mens en gezondheid: ziekten

Toelichting hpu-vragenlijst, hormonale regulatie (ga terug door hierop te klikken). Bij hpu-patiënten wordt meestal een daling van de tsh-productie door de hypofyse aangetroffen (tsh 2). Deze daling kan een storing veroorzaken in de functie van de bijnier, alvleesklier (bloedsuikerproblemen, darmklachten zoals winderigheid vlak na de maaltijd) en de maag (vol gevoel, later maagzuur). De bijnierproblemen gerecht laten zich herkennen door een daling van de bloeddruk en frequent plassen. Meestal wordt volstaan met in eerste instantie alleen de tsh te bepalen. Bij lage bloeddruk en/of regelmatig plassen kan ook cortisol gemeten worden. De bloedafname dient dan voor.00 uur 's ochtends plaats te vinden.

Geen eetlust misselijk
Rated 4/5 based on 483 reviews